Prinsessans Hurtbullar(bröd)- nyttiga, goda och fiberrika
Skålla:
4 dl Kli
1 dl Linfrön
2 dl Råg/vetekross
2 dl Havregryn
2 dl Rågflingor
Med 9 dl hett vatten.
Bland:
3 msk Sirap
50 g Jäst
2 tsk Salt
Med 5 dl fingervarmt vatten.
Blanda de 2 rörorna.
Knåda i:
5 dl Rågmjöl
10 dl Vetemjöl
Låt jäsa i 30 min Baka til 20- 25 bullar, jäs i 30 min Grädda i ugnen, 250° C, 8-10 min
4 dl Kli
1 dl Linfrön
2 dl Råg/vetekross
2 dl Havregryn
2 dl Rågflingor
Med 9 dl hett vatten.
Bland:
3 msk Sirap
50 g Jäst
2 tsk Salt
Med 5 dl fingervarmt vatten.
Blanda de 2 rörorna.
Knåda i:
5 dl Rågmjöl
10 dl Vetemjöl
Låt jäsa i 30 min Baka til 20- 25 bullar, jäs i 30 min Grädda i ugnen, 250° C, 8-10 min
Kommentarer
Trackback